Tid: Torsdag 20. november kl.12.30–13.15
Møterom: Viper 3
Grisens erfaringer fra smågrisperioden er med og preger atferden som slaktegris. Smågrisprodusentene Britt Elisabeth og Øyvind Fossdal som selger gris til slaktegrisprodusentene Bente Grændsen og Knut Helmer Feltstykket har minimalt med halebiting og uønsket atferd. I foredraget får vi høre om svineproduksjonen i de to Tvedestrand-besetningene, hva de legger vekt på i forhold til drift og miljøet i grisehusene for å få rolige dyr og unngå uønsket atferd.
På Størdal gård i Tvedestand driver Britt Elisabeth og Øyvind Fossdal smågrisproduksjon med SPF-status. I starten var de satellitt i en purkering, men gikk for en del år siden over til å ha egne purker. I tillegg er Britt kokk og de driver gårdsbutikk med egenproduserte og lokale varer, catering og cafe der menyen er basert på gris som hovedråvare.
Bente Grændsen og Knut Helmer Feltstykket er slaktegrisprodusenter på Grændsen gård i Tvedestrand. De erfarende produsentene har hatt SPF-slaktegris i en årrekke og kjøper smågris fra Fossdal. I tillegg til svineproduksjon driver de Grændsen Sag hvor det produseres kortreiste materialer av lokalt tømmer.